Kontakt

Aleja kozarskog odreda 9

office@preda.rs.ba

+387 52 241 600

PROJEKAT

Umrežavanje znanja, inovacija i dizajna u drvoprerađivačkom sektoru Jugo-istočne Evrope [ID:wood]

Projekat ID:WOOD usmjeren je na promociju i podršku inovacijama i konkurentnosti malih i srednjih preduzeća drvoprerađivačkog sektora Jugo-istočne Evrope.

 Ciljevi projekta su: izgradnja i uspostavljanje transnacionalnih mreža klastera drvne industrije, drvno-tehnoloških centara, razvojnih agencija i centara znanja (Univerziteti, Centri industrijskog dizajna); podrška razvoju inovativnih sposobnosti u strukturama podrške drvoprerađivačkom sektoru; stvaranje novih funkcija i sposobnosti vezanih za dizajn, intelektualno vlasništvo i zaštitu životne sredine; smanjenje jaza između proizvodnog sektora i centara znanja. Vodeći BiH partner je organizacija NERDA iz Tuzle. Agencija PREDA-PD je u operativno provođenje projekta uključena u svojstvu partnera i to u saradnji sa Agencijom za ekonomski razvoj Zenice – ZEDA koja projekat provodi na području ZE-DO kantona u FBiH.

image
image
image
PREDA PRIJEDOR

Projektni [tim] Projekta

Razvojna agencija , Klaster DRVO

Budite [u toku]

    Resursni [Centar]

    „Centar za podršku kompanijama u drvoprerađivačkom sektoru – Resursni centar” ima za cilj da premosti postojeći jaz između aktivnosti i nastojanja da se stvore uslovi za rast i razvoj drvoprerade i proizvodnje nameštaja.